Novemberbrev Urra 2018

Novemberbrev

- både ved Uranienborg og ved avd. Fernanda Nissen skole. Det skjer også mye nyttig og viktig for elevene på andre arenaer som bidrar til læring faglig og sosialt.

Her er litt av hvert fra ulike trinn:

• 1.-4.trinn har denne uken bokuke med forfatter Astrid Lindgren som tema.
  • I dag er 1.trinn på Litteraturhuset og møter forfatteren Alice Lima de Faria.
  • 4.trinn var på Markaskolen i går. Det er alltid et flott og populært opplegg.
  • I dag er det fortellerstund på 3.trinn med lærer Liv Brita (som også er utdannet forteller). I dag var det "Pippi på sirkus".
  • 6.trinn har vært så heldige å få foredrag av forfatter Gro Dahle på Fernanda Nissen (se reportasje på hjemmesiden). Resultatet var fredsdikt som skal henges opp i spikersuppa i forbindelse med Poesifestivalen. J
  • Ungdomstrinnet er midt inne i tentamenstiden.
  • Flere klassetrinn har fått kino " med tema "Fra nord til sør" via Den kulturelle skolesekken".

Det er viktig for oss som skole å tilby elevene andre arenaer enn klasserommet/læringsrommet. Det er mye læring faglig og sosialt i de andre arenaene som lærerne velger.

Vi har tatt imot ny assisterende rektor, Håkon Koss. Han startet 30.10, og er godt i gang med stort og viktig arbeid. Ta vel imot ham!

Det har vært et møte med forebyggende politi og naboskoler ang hva som rører seg i bydelen vår for tiden. Dere ungdommer er jo selvfølgelig ikke bare sammen på fritiden med de som går på samme trinn ved samme skole. Dessverre kan skoler oppleve uønsket besøk fra andre skoler i skoletiden. Her har vi gjort noen grep sammen med naboskolene, som elevene er informert om: Det er ikke lov å besøke andre skoler i tidsrommet 8-16. Skulle det skje likevel, har skolene en plan for hvordan det skal håndteres.

Litt om desember for alle:

• Onsdag 5.12 er det julegrantenning i skolegården på Uranienborg, i regi av FAU. Korpset stiller opp. Velkommen til alle!
  • Torsdag 6.12 er det Barnas Julekonsert i Uranienborg kirke klokken 17 (se skolens offisielle facebook for program).
  • Mandag 10.12 er det Menneskerettighetsdagen med utdeling av Nobels fredspris. Vi starter skoledagen for alle elever i skolegården på Uranienborg denne dagen, - med markering og program fra scenen klokken 8.45. Bussene for 5.-7.trinn går til Nydalen klokken 9.30. Ungdomstrinnet reiser kollektivt til Nydalen etter markeringen.
  • Siste skoledag før juleferien er torsdag 20.desember. Vi avslutter skoledagen klokken 12 for alle elever. Hvert trinn vil få info om denne dagens program som avslutning til jul. AKS er oppe for 1.-4.trinn som vanlig ut dagen.
  • Nest siste skoledag, onsdag 19.desember, vil det være julesamling i kirken klokken 9.00. Uranienborg skole og Uranienborg kirke har et meget godt samarbeid. Dette medfører blant annet en raushet mht disse samlingene, slik at elevenes medvirkning har stort fokus. Julesamlingen i kirken er ikke en fullverdig julegudstjeneste. Skolen legger selvfølgelig likevel opp til en pedagogisk julesamling ved skolen (Uranienborg) parallelt, med faglig innhold. I år vil tema på denne samlingen være: "Den kristne julen og norske juletradisjoner gjennom tidene".

Det vil komme en ny form for påmelding snart mht om dere som foresatte ønsker julesamlingen i kirken eller ved skolen for deres barn/ungdom. Bussene for 5.-7.trinn vil gå 10.15 til Nydalen denne dagen.

Til slutt en henstilling til dere:

• Nettvett er et tema skolen jobber med, på ulike måter. Vi opplever at det er utfordrende, og vi håper vi kan stå tettere sammen med hjemmene rundt dette. Mange elever er på digitale arenaer de er altfor unge til å være medlem av, og de bruker disse til tider blant annet slik at andre stenges ute. Det hender at det skrives en del ufordelaktig om medelever. Selv om det skjer på fritiden, drar elevene dette med seg inn i skolehverdagen. Vi ved skolen håper dere alle vil være ekstra oppmerksomme.

Tema er også ønsket å samarbeide rundt fra FAU.

Gode dager videre i mørke november og snart desember ønskes dere alle!
Husk å ta kontakt med en av oss ved skolen hvis det skulle være noe.
 Dive

Beste hilsen
Randi Elisabeth Tallaksen, rektor.

: : Les tidligere brev fra rektor her : :