Januarbrev URRA 2019

Januar

Først vil jeg informere om alle datoene for vinterens/vårens møter med dere foreldre/foresatte (lagt ut på skolens offisielle facebook i går). Dette er utrolig viktige møtearenaer for at vi sammen skal få til det aller beste for elevene.
Alle møtene blir i Kulturrommet ved Urra.

• 1.trinn: 5.03
  • 2.trinn: 6.03
  • 3.trinn: 13.03
  • 4.trinn: 14.03
  • 5.trinn: 30.01
  • 6.trinn: 24.01
  • 7.trinn: 4.02
  • 8.trinn: 27.02
  • 9.trinn: 28.02
  • 10.trinn: 6.02
    Vi satser på 100% oppslutning! Disse en-to timenes investering, håper jeg dere kan rydde plass til. Hjertelig velkomne er dere alle sammen!

I går arrangerte elevrådet vårt på ungdomstrinnet Elevrådsseminaret "Vi lærer av de beste" for fire andre skoler: Manglerud, Marienlyst, Ris og Engebråten skoler (se bilder fra seminaret på skolens offisielle facebook). Dette var særdeles godt planlagt og gjennomført av våre elever, med god bistand av elevrådets kontaktlærer Barbara Piasecka. Nyttig erfaringsdeling for 5 dyktige elevråd. Nye mål ble satt!

Litt av hvert fra trinnene:

• I dag, onsdag 16.01 starter Skiskolen for 1.trinn.
  • og 2.trinn får besøk av "Den kulturelle skolesekken" i morgen. Det blir fortellerforestilling med sang, dans og spill: "Veslefrikk med fela".
  • trinn er i gang med å jobbe med powerpoint for første gang (vi har en felles IKT-plan for skolen 1-10). Data nyttes i alle fag, god fremgang melder lærerne om på den fronten også.
  • trinn har laget portretter inspirert av Picasso!
  • 3a er kjempelesere! Ved deltakelse i Norli lesekonkurranse 24.09-31.12 vant de den gjeveste diplomen, "miljøverndiplom", som bare 20 av 2200 klasser har klart. Gratulerer! Medaljer og pokal følger med!
  • trinn har hatt og skal ha læring på flere, interessante arenaer i januar, f.eks: Observatoriet med tema "Vær og klima, måling, verdensrommet", Naturhistorisk museum med "Dinosaurer og Dyra om vinteren", Haraldsrudanlegget – kildesortering og gjenvinning.
  • trinn: Pangea – matematikk,- følg med, følg med!
  • trinn har presentasjon av "klassens nyhet" hver uke, der en elev har valgt en nyhet de presenterer for klassen gjennom å lage en powerpoint
  • Hele 6.trinn har gjennomført osloprøven i lesing. Vi vil nøye følge opp resultatene for hver enkelt elev!
  • Elever på mellomtrinnet har også vært på Teknisk museum og bygget roboter!
  • Inkluderingsledere er startet igjen på mellomtrinnet ved avdeling Fernanda Nissen. Lærer Halvor er ansvarlig. Veldig flott opplegg, både mht trivsel og fysisk aktivitet, - og for at alle skal oppleve å få være med i storefri.
  • trinn er så heldige å få være med på storsatsingen "Du må ikke sove" av musikklektor/musicalforfatter, mm. Dette er et teaterprosjekt med tablåer gjennom drama, dans og musikk som tar historien fra 1905-1970-årene. Forestillingene vil være åpne for alle: Onsdag og torsdag i uke 7. Mer info følger"
  • På 10.trinn vil det være prøvemuntlig i uke 4: Timeplanen løses da opp, følg info fra trinnet.
  • trinn deltar i NRK´s klassequiz mandag 21.01. Første runde skal sendes på radio, så får vi se om de utvalgte har mulighet til å komme seg videre til TV-sendingJ.

Vi har tatt imot ny fast, inspektør for mellomtrinnet, Lars-André Dalseth. Han startet 02.01.19, og er godt i gang med stort og viktig arbeid. Ta vel imot ham!

Skolens øverste organ, Driftsstyret, godkjente i går kveld skolens Strategisk plan for 2019 og skolens budsjett. Strategisk plan ble beskrevet som tydelig, med gode satsinger. Det er vi glade for.

NB! Stadig påminnelse om at alle må ha innesko, også de eldste elevene. Hvis for eksempel brannalarmen går, skal INGEN innom garderoben for å ta på sko! Det er fortsatt mange som ikke har med egne innesko.

Til slutt en henstilling til dere, som også i novemberbrevet:

Nettvett er et tema skolen jobber med, på ulike måter. Vi opplever at det er utfordrende, og vi håper vi kan stå tettere sammen med hjemmene rundt dette. Mange elever er på digitale arenaer de er altfor unge til å være medlem av, og de bruker disse til tider blant annet slik at andre stenges ute. Det hender at det skrives en del ufordelaktig om medelever. Selv om det skjer på fritiden, drar elevene dette med seg inn i skolehverdagen. Vi ved skolen håper dere alle kan ta samtaler med deres barn/ungdom om dette og være ekstra oppmerksomme

Tema er også ønsket å samarbeide rundt fra FAU.

Gode dager videre i januar ønskes dere alle!
Husk å ta kontakt med en av oss ved skolen hvis det skulle være noe.

Beste hilsen
Randi Elisabeth Tallaksen, rektor.

: : Les tidligere brev fra rektor her : :